Perubalsem

Gepubliceerd: 16-12-2015 10:47:44
Onderwerp: Ingrediënten

Perubalsem

Perubalsem: Is het parfum?

Perubalsem is een plantaardige stof die wordt geproduceerd door een boom met de naam Myroxylon Balsamum. Deze boom groeit in Centraal-Amerika, met name in El Salvador. De stof is zeer complex, het bestaat uit diverse bestanddelen die nog niet allemaal bekend zijn. Onderdelen waaruit Perubalsem bestaat, zijn onder andere kaneelzuur, eugenol en vanille. In de ingredientenlijst kun je Perubalsem terugvinden als Myroxylon Pereirae.

Vroeger werd Perubalsem gebruikt in (aambeien)zalf, zalf voor brandwonden en voor winterhanden en wintervoeten. Tegenwoordig wordt dit ingrediënt bijna niet meer gebruikt, omdat het allergische reacties kan veroorzaken. De bestanddelen waar perubalsem uit bestaat (zoals vanille), worden nog wel vaak gebruikt als parfumgrondstof. Sommige bestanddelen van Perubalsem worden ook gebruikt als smaakstof in voedsel (denk aan kaneelzuur en vanille), en zelfs bij de tandarts; het bestanddeel Eugenol wordt door tandartsen vaak gebruikt bij een wortelkanaalbehandeling.

Perubalsem geeft een grote kans op huidallergie. Een allergie voor Perubalsem betekent ook vaak dat er sprake is van een Parfumallergie, omdat de bestanddelen van Perubalsem worden gebruikt bij parfums.

De producten van Unity Cosmetics bevatten geen Perubalsem en geen Parfum. Dat geldt ook voor de huidproducten van Zarqa die in deze webshop worden aangeboden. Je kunt al deze producten dus gerust gebruiken, ook al heb je een Perubalsem allergie.

Je moet eerst inloggen

Klik hier om in te loggen

Reactie toevoegen